Skandaloze, FSHF Kthen Partizanin B në Kategorine e Dyte

FSHF ka marre sot nje vendim skandaloz per te rikthyer Partizanin B ne Kategorine e Dyte. Vendimi vjen nje muaj e gjysem pas ndeshjes qe Partizani B fitoi me rezultatin 4-1 kunder Sopotit, por vetem disa ore pasi Partizani ihste ankuar ne FSHF qe keta te fundit te marrin masa ndaj Skenderbeut qe ishte denuar nga UEFA per trukime ndeshjesh.

615X315461561_Partizani-B-610x400

Skandali ne kete ceshtje eshte se FSHF ne vendimin e tyre zyrtar pranon se Partizani B ka ndjekur Rregulloren e Aktivitetit të sezonit 2015 – 2016 për Kategorinë e Parë dhe Kategorinë e Dytë perpimerisht. Por kjo rregullore eshte shkruar me gabime nga FSHF, dhe Partizani B duhet te kishte ndjekur rregulloren qe kishte ndermend FSHF-ja, jo ate qe kishte shkruar.

Lexoni kete pjese te marre ngaa vendimi I FSHF-se

“konstatohet fakti që në Rregulloren e Aktivitetit të sezonit 2015 – 2016 për Kategorinë e Parë dhe Kategorinë e Dytë, në publikimin e bërë nga ana e FSHF, nuk rezulton të jetë pasqyruar kjo vendimmarrje e Komitetit Ekzekutiv. Çka bën që në vështrim të tekstit të publikuar në përmbajtje të këtyre rregulloreve shkelja e pretenduar të jetë realizuar pa faj nga KF “Parti…zani B”. “

Pra Partizani B ka bere cdo gje sipas rregullores se sezonit 2015/16 te publikuar nga vete FSHF, por FSHF e denon pasi ka harruar te shkruaj sic duhet rregulloren. Per te denuar Partizanin B perdor rregulloren e kampionatit te vitit 2013. Ky eshte arsyetimi i FSHF-se:

“në bazë të vendimit Nr.3 datë 11.11.2013 të Komiteti Ekzekutiv të FSHF është përcaktuar se nuk lejohet aktivizimi i lojtarëve që kanë luajtuar me ekipin e parë brenda 24 orëve nga zhvillimi i asaj ndeshje.”

Pra sipas FSHF-se, nje skuader kur fillon sezonin, pervec rregullores se kampionatit aktual duhet te shfletoje cdo vendim qe ka marre FSHF qe nga krijimi i saj se mos shkelin ndonje rregull. Si duhet ta dinte trajneri dhe stafi i Partizanit B kete rregull nga 2013? Po sikur te gerrmojme me thelle dhe te gjejme ndonje rregull nga 50 vite me pare, a mund ta perdorim per kete sezon?

Shpresojme qe klubi te apeloje ne UEFA, pasi eshte e qarte qe gabimi i vetem ne kete histori eshte nga FSHF ne hartimin e Rregullores se Aktivitetit të sezonit 2015 – 2016. Per gabimet e tyre nuk ka pse denohen djemte e Partizanit B dhe stafi qe kane bere nej pune te mrekullueshme gjate ketij sezoni.

Komentoni!